Bont Riot TR triatlonschoen
  • Afbeelding van Bont Riot TR triatlonschoen
  • Afbeelding van Bont Riot TR triatlonschoen

Bont Riot TR triatlonschoen

€ 159,- € 45,-

De Bont Riot TR is ’s werelds eerste triathlonschoen voor op instapniveau waarvan de carbon zool met hitte vervormbaar is, wat zorgt voor een perfecte pasvorm. De Riot TR combineert de beste techniek van Bont, waaronder de anatomische vormgeving van deze unieke schoen. Daarnaast zijn alleen de meest hoogwaardige materialen gebruikt om deze schoen te creëren. Het sluitsysteem bestaat uit twee individuele klittenbandstrips die ervoor zorgen dat je de spanning gemakkelijk kunt aanpassen. Verder is de Riot TR extra goed geventileerd dankzij mesh inzetstukken aan de bovenzijde en ventilatiegaten in de zijpanelen.


Maat


Veilig afrekenen

Omschrijving

SPECIFICATIES BONT RIOT TR FIETSSCHOENEN

  • Fietsschoen voor triathlon
  • Gewicht: 530 gram per paar
  • Materiaal: Carbon composiet zool/Microfiber buitenkant
  • Sluitsysteem: 2 individuele klittenbandstrips
  • Geschikt voor 3 gaats Look schoenplaatjes
  • Stapelhoogte: 4,8 Millimeter
Microfiber bovenkant
De bovenkant van de Bont Riot TR is gemaakt van microfiber, waardoor de schoen is voorzien van een sterke buitenkant die bestand is tegen de ontberingen van dagelijks fietsen. Hierdoor gaat de schoen langer mee. Verschillende mesh inzetstukken zorgen voor een super goed ademend vermogen.


Carbon composiet constructie
De carbon composiet constructie van de Riot TR is speciaal ontworpen om maximale prestaties te leveren, zonder extra gewicht toe te voegen aan de schoen. De drukpunten van het chassis zijn versterkt met de opname van carbon. Daarnaast is het carbon geperst tussen lagen van glasvezel voor maximale sterkte.

Sluitsysteem
Het sluitsysteem van de Bont Riot TR bestaat uit twee individuele ultrasterke klittenbandsluitingen, welke gemakkelijk aan te passen zijn. De hoofdsluiting is ontworpen om volledig open te kunnen zodat de schoen gemakkelijk aan en uit te trekken is wanneer je de schoenen snel moet kunnen wisselen.

Ontwerp met behulp van een mal
Bont ontwerpt fietsschoenen met behulp van een mal waar de schoen omheen is gebouwd. Dit vereist een grote mate van expertise in de functionele biomechanica en jarenlang onderzoek, waar Bont al sinds 1975 aan werkt. Door de focus totaal op het ontwerpen met behulp van een mal te leggen, is Bont marktleider in het ontwikkelen van de meest functionele en anatomisch correcte wielerschoenen.

Heat Moulding
Heat Moulding zorgt ervoor dat de fietsschoenen van Bont met hitte vervormbaar zijn. Bont heeft in de afgelopen 36 jaar hars ontwikkeld dat al op een relatief lage temperatuur goed vervormbaar is. Daarnaast biedt Bont als enige een schoen die compleet aanpasbaar is, zodat je als fietser de schoen perfect kunt aanpassen aan de specifieke eigenschappen van de voet.

Ondersteuning van de voetboog
Overpronatie is één van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan blessures. De speciale Medial Longitudinal steun aan de voetboog is geïmplementeerd in alle Bont fietsschoenen om overpronatie van de voet tegen te gaan. Met de Riot TR is de kans op overpronatie geminimaliseerd waardoor je minder kans hebt op knieblessures.

Bont Ergoshell
Reguliere fietsschoenen bieden de tenen maar weinig bewegingsruimte, waardoor de zenuwen tussen de middenvoetsbeentjes worden afgekneld. Dankzij de anatomische vormgeving van de Bont Ergoshell technologie kan de voet functioneren in zijn meest efficiënte en anatomisch correcte positie. De tenen krijgen bij Bont fietsschoenen meer ruimte waardoor de trapkracht beter verspreid is over een zo groot mogelijk oppervlak. Zo wordt de voet ondersteund in haar streven om te ontspannen.

Hielstabilisatie
De anatomisch gevormde hiel van Bont fietsschoenen zorgt voor een verhoogde stabiliteit tijdens het duwen en trekken aan de pedalen. Deze technologie biedt extra comfort en zorgt voor een betere bloedcirculatie.

Laterale voorvoetondersteuning

Dankzij Bont’s laterale voorvoetondersteuning blijft je voorvoet in een neutrale en stabiele positie. Hierdoor ondervindt de drager van deze schoen geen problemen met betrekking tot overpronatie en supinatie.

Specificaties

Artikelnummer934537900362
EAN nummer9345379003629
InformatieDit product is alleen op bestelling te verkrijgen